Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú des de 1941

recicla

Punts de reciclatge

Veure enllaç

cafe

Bar del Mercat

Veure web

icon2

Mapa comercial

Veure mapa

parada

Directori de parades

Veure paradesApp Flipboard de les parades

Parades associades

Les parades associades al Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú les distingireu per què tenen penjat aquest distintiu a la seva parada

cartel-para-asociada-DINA-5-OK

Mercat de productes alimentaris situat en el centre neuràlgic de la ciutat, va ser inaugurat l’any 1941.

En el transcurs del temps ha sofert diverses remodelacions i actuacions per tal d’adaptar-se a les noves necessitats dels consumidors. La darrera remodelació, finalitzada l’any 1999 ha permès dotar la ciutat i la seva comarca d’un mercat preparat per afrontar els reptes del segle XXI, amb 78 llocs de venda on més de 200 professionals us ofereixen productes frescos de tota mena acabats d’arribar de l’horta i el mar.

Productes vegetals de temporada

Segons el web de GENCAT que diu que «Menjar bé és un dels factors més importants, junt amb l»activitat física, per assolir i mantenir un bon estat de salut en totes les etapes de la vida. En el model d»alimentació mediterrània és fonamental el consum abundant i diari de fruites i verdures les quals incorporades als àpats quotidians faciliten la variabilitat alimentària i incrementen el valor gastronòmic i sensorial de l»alimentació. Menjar cinc racions de fruites i verdures al dia suposa una disminució de la ingesta d»energia diària amb un enriquiment nutricional per l»aportació de vitamines, minerals i fibra.

Aquestes fitxes de productes vegetals de temporada ens ajudaran a escollir i consumir fruites i verdures en el seu millor moment. Cada fitxa conté informació sobre l’estacionalitat, la distribució geogràfica, varietats, quines parts del producte es consumeixen i cóm, aspectes nutricionals, consells per aprofitar millor els productes, recomanacions de seguretat alimentària i una recepta detallada pas a pas.»

Que vagi de gust!

escudo_tcm32-28377

Mapa de perills alimentaris

Per accedir a les classificacions dels grups de perills, cliqui sobre cadascuna de les imatges de l’esquerra.
Pot descarregar la classificació completa en pdf clicant la següent icona:

p_bio  p_quim p_fisics p_alergens

EIX DIARI

googleplay Labels3

Veure les parades associades

sushi6   steak   sweet14   olive2 apple55   cook4  fish52 (1)   chicken13  cheese4  drink156  baguette1


Garantia de qualitat

benefits_new1

Productes de proximitat

Veure web

llotja

Peix i marisc de la Llotja

Veure web

gamba

Gamba de Vilanova

Veure web

banner-productes-terra

Xarxa productes de la terra

Veure web

Un mercat amb molta història

L’adquisició dels terrenys per al mercat es fa l’any 1929,  a finals del règim de Primo de Rivera, essent alcalde Ignacio Rubio Cambronero. I es fa un acte de col·locació d’una primera pedra, aquest acte va coincidir amb la Festa Major d’aquell any, amb una certa solemnitat, com era costum en aquest règim en el qual les obres públiques denotaven la imatge política.

Però, fet insòlit, aquesta primera pedra arribà a ser “descol·locada”. La caiguda de Primo de Rivera, el canvi d’Ajuntament i el règim de transició de l’any 1930 repercutirien a Vilanova en la construcció del Mercat. El nou Ajuntament de transició presidit per l’alcalde Francesc Puig i Font, qüestionarà l’actuació de l’Ajuntament anterior i fins i tot impugnà l’acord que havia conduït a l’adquisició dels terrenys, en una operació on la part venedora estava molt vinculada a un vilanoví amb càrrecs importants en l’antic règim.

Imatges de l’arxiu Escofet

Entitats col·laboradores