Dieta detox

Category: , ,
fruits-863072_1920

 

Aliments que ajuden a depurar

Després dels àpats d’aquestes festes de Nadal, el nostre cos segurament, ens estarà demanant que el depurem de toxines. Els excessos dels àpats copiosos, dolços i begudes alcohòliques ens estarien passant factura al nostre organisme. Avui ús proposem alguns aliments que ens ajudaran a depurar el nostre organisme i netejar el fetge d’aquests excessos.

Cítrics

Si afegim cítrics les primeres setmanes a la nostra dieta; taronges, mandarines, llimones, mangranes, pinya i kiwi, en els esmorzars i berenars, ens ajudaran a netejar el nostre fetge i preparar-ho per començar qualsevol dieta. També els podem incorporar en les nostres amanides, preferiblement fetes amb endívia, ruca o canonges

fruits-863072_1920

 

Verdures

Verdures que no podem deixar de posar al nostre cistell quan anem a comprar al Mercat del Centre; Api, ceba, xampinyons, espàrrecs, carxofes, cogombre, bròcoli, carabassa, tomàquet, endívies, cogombre i cols.

vegetables-1363031_1920

 

Beneficis de l’api

«L’api té molta aigua, poques calories i fibra. Conté vitamina C, A, E, B1 i B2 i minerals com sodi, potassi, calci, magnesi, ferro, sofre, fòsfor, zinc, coure i silici. També té àcid fòlic i betacarotè.

És molt beneficiós per a l’estómac, el pàncrees i la melsa i, per tant, beneficia la digestió. També és bo per al fetge. Segons Pitchford, aquests són els avantatges principals de l’api:

– És bo per desintoxicar l’organisme, perquè purifica la sang i té un efecte diürètic.

– Redueix el vertigen i el nerviosisme.

– Estimula la sudoració.

– Redueix les inflamacions als ulls, l’orina massa calenta (per l’efecte beneficiós sobre el fetge) i l’acne.

– Com que refreda l’estómac i el fetge, també és bo per tractar mals de cap i l’excés de gana. Per aconseguir aquest últim efecte se’n pot menjar entre àpats i també entre plat i plat, perquè alenteix el ritme al qual mengem.»

Fons:   Ets el que menges

celery-1111590_1920

 

 

 

Caldo depuratiu amb api

Si bullim durant 2 hores un api amb 4 cebes, una mica de sal i tot ben triturat amb la batedora i colat, treure’m un caldo depuratiu molt bo per depurar el nostre organisme.

 

Recordeu

Per fer una dieta saludable és recomanable veure 1 litre i mig d’aigua cada dia, fer 5 àpats al dia i treure o baixar el consum de sucre, carbohidrats i greixos.

També en pot ajudar a eliminar líquids i depurar, una infusió després de cada àpat. Al mercat trobareu la parada de l’herbolari on trobareu preparats amb herbes naturals depuratius i detox molt eficaços.

img_0127

Totes aquestes verdures es coven combinar amb carns blanques, pit de pollastre, conill i gall d’indi i peixos blancs: lluc, llenguado, bacallà, daurada, llobarro, sípia, etc. A la planxa, al forn o bullits amb una goteta d’oli d’oliva. I ja ens direu que tal us trobeu passat una setmana. Ànims i us esperem al Mercat del Centre de Vilanova!!